Tehnica de mixare a nadei și de umectare a nadei în vederea
utilizării acesteia la pescuitul cu feederul presupune următoarele
etape:
1. Vărsați groundbait-ul (și aditivii prafuri) într-un recipient
fără colțuri și amestecați temeinic componentele uscate. Vă recomandăm
în acest sens ca nada sa fie preparată în bacul sau gălețile de nadă
deoarece acestea nu au colțuri, iar amestecul trebuie realizat cât mai
omogen atât ca și componență inițială cât și din punct de vedere al
umectării sale în pașii următori.
2. Întotdeauna se adaugă apa la nadă și nu invers. Un truc folosit
de unii pescari pentru a nu adăuga prea multa apă deodată este folosirea
unui burete din care lasă apa să curgă ca un fir subțire. NU exagerați
cu apa. Scopul este de a umezi nada nu de a o îmbiba cu apa la maxim.
3. Se amestecă energic nada astfel încât să se umezească uniform. NU
trebuie să existe zone prea ude și zone uscate, tot amestecul trebuie să
fie umezit dar sa integreze și aer având o consistență pufoasă.
Secretul este să țineți degetele mâinii cu care amestecați ca și cum
le-ați avea pe marginile unei monede mari.
4. Folosiți o sită si cerneți nada, având grija să uniformizați
amestecul. Rețineți că e normal ca în acest stadiu să apară cocoloașe
care conțin mai multa apă. Acestea trebuie trecute prin sită și
împrăștiate uniform în nadă.
5. Lăsați amestecul zece cincisprezece minute să tragă apa, în mod
uniform. Veți vedea că acesta apare acum ca fiind aproape uscat. Reluați
de la pasul doi, adăugând cu foarte mare grija apa. Eventual, folosiți
un spray pulverizator pentru a adăuga apă în acest stadiu, iar pentru
sitare vă recomandăm o sită cu ochiuri mai mici decât cea folosită
inițial. Amestecul trebuie sa aibă o consistență aerata, pufoasă, să se
strângă cu ușurință in bulgări daca e strâns in mână dar să se sfărâme
la fel de ușor daca e trecut printre degete.
Fir întins!
Claudiu
No hay comentarios:
Publicar un comentario