lunes, 30 de septiembre de 2013

Pregătirea nadei în cinci pași simpli

Tehnica de mixare a nadei și de umectare a nadei în vederea utilizării acesteia la pescuitul cu feederul presupune următoarele etape:
1. Vărsați groundbait-ul (și aditivii prafuri)  într-un recipient fără colțuri  și amestecați temeinic componentele uscate. Vă recomandăm în acest sens ca nada sa fie preparată în bacul sau gălețile de nadă deoarece acestea nu au colțuri, iar amestecul trebuie realizat cât mai omogen  atât ca și componență inițială  cât și din punct de vedere al umectării sale în pașii următori. 
2. Întotdeauna se adaugă apa la nadă și nu invers.  Un truc folosit de unii pescari pentru a nu adăuga prea multa apă deodată este folosirea unui burete din care  lasă apa să curgă ca un fir subțire. NU exagerați cu apa. Scopul este de a umezi nada nu de a o îmbiba cu apa la maxim.  
3. Se amestecă energic nada astfel încât să se umezească uniform. NU trebuie să existe zone prea ude și zone uscate, tot amestecul trebuie să fie umezit dar sa integreze și aer având o consistență pufoasă. Secretul este să țineți degetele mâinii cu care amestecați ca și cum le-ați avea pe marginile unei  monede mari. 
4. Folosiți o sită si cerneți nada, având grija să uniformizați  amestecul. Rețineți că e normal ca în acest stadiu să apară cocoloașe care conțin mai multa apă. Acestea trebuie trecute prin sită și împrăștiate uniform în nadă. 
5. Lăsați amestecul zece cincisprezece minute să tragă apa, în mod uniform. Veți vedea că acesta apare acum ca fiind aproape uscat. Reluați de la pasul doi, adăugând cu foarte mare grija apa. Eventual, folosiți un spray pulverizator pentru a adăuga apă în acest stadiu, iar  pentru sitare vă recomandăm o sită cu ochiuri mai mici decât cea folosită inițial.  Amestecul trebuie sa aibă o consistență aerata, pufoasă, să se strângă cu ușurință in bulgări  daca e strâns in mână dar să se sfărâme la fel de ușor daca e trecut printre degete.  
Fir întins!

Claudiu

No hay comentarios:

Publicar un comentario